woensdag 19 december 2012

Koulgraoul!


Voor wie eens van het Afrikaanse uitgaansleven wil proeven, is 'Koulgraoul' zeker een aanrader. Iedere eerste zaterdag van de maand wordt deze fuif georganiseerd in een hotel aan het strand van Ngor, een wijk naast Yoff. Zowel Senegalezen als Europeanen komen er een stap in de wereld zetten. De muziek die er gedraaid wordt, is dus een mooie mix van Afrikaanse ritmes, Cubaanse salsa (zeer populair hier in Senegal) en Westerse pop.
Na een week met dat klein grut op het project, komt ook voor ons zulk avondje zeker gelegen. We hoeven ons er ook niet voor te haasten. Het feestje begint pas écht rond één à twee uur 's nacht. Daarvoor valt er nog geen feestganger te bespeuren. Misschien ligt dat wel aan het feit dat Senegalezen 's avonds pas eten tussen 11u en 12u. Het komt er dus wel op neer tot dan goed wakker en actief te blijven. Want het enthousiasme daalt naarmate de late uren vorderen.
Een tas sterke koffie achteroverslaan dus en dan hop, de taxi in, op weg naar Koulgraoul, klaar om ons uit te leven op the African vibes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten