zondag 9 december 2012

Les Papiers de l'Amour


Het institut français van Dakar bevindt zich in het hartje van de stad en is een goed toevluchtsoord voor diegenen die even aan de stadsdrukte willen ontsnappen. Binnen de muren van het instituut is het een oase van rust waar je gezellig iets kan eten/drinken, films bekijken, tentoonstellingen bezoeken, lezingen bijwonen, Wolof-cursussen volgen, van theatervoorstellingen met muziek en dans genieten, ...

De avond van 7 september namen we de taxi naar dit cultureel centrum om er het toneelstuk 'Les papiers de l'amour' te bekijken. Het stuk gaat over een Joodse advocate en een Palestijnse ingenieur die elkaar ontmoeten tijdens vredesonderhandelingen tussen Israël en Palestina in Genève. De vonk slaat meteen over. Maar door hun achtergrond verloopt hun liefdesverhaal niet meteen van een leien dakje.
Een mooie theatervoorstelling met prachtige dialogen en monologen. Of ik er nu alles van begrepen had of niet, het was aangenaam om naar te luisteren. Het verhaal is brandend actueel, niet enkel binnen het kader van de Israëlisch-Palestijns conflict, maar van toepassingen op alle samenlevingen. En waarom ook niet op die van Senegal? Hier leven al decennia lang talloze bevolkingsgroepen met verschillende religies en culturen naast elkaar en ook dat kan wel eens voor spanningen zorgen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten