maandag 17 december 2012

Operatie uitgesteld


Een week geleden verscheen Aïssatou met haar papa op het project met het nieuws dat de operatie toch niet was doorgegaan. Twee patiëntjes met dezelfde aandoening die de dag voordien geopereerd werden, kwamen nadien in een coma terecht. Aïssatou behandelen zou dus te veel risico inhouden en de chirurgen wouden zich er niet aan wagen. Begrijpelijk wel, maar dit was niet de eerste keer dat de chirurgen de ingreep hadden uitgesteld en we waren er dan ook niet echt over te spreken. Vooraleer ze kon worden opgenomen had ze ook nog weken moeten wachten tot er voor haar een bed was vrijgekomen.  Maar wat kan je eraan doen? Dat er in veel ziekenhuizen in Dakar een gebrek is aan de nodige efficiëntie staat vast. Op dat vlak is er nog wat werk aan de winkel.

Ondertussen betaalde TSX een week lang Aïssatou's verblijf in het hospitaal. Ze is er alleszins niet omgekomen van de honger. 'Lekk rekk,' vertelde haar papa ons: 'ze eet de hele tijd'.
We kregen te horen dat het ziekenhuis nu het plan had opgevat om Aïssatou naar Zwitserland te laten overvliegen om haar daar te laten behandelen. De kosten zouden betaald worden door een Europese hulporganisatie. Een exacte datum was echter nog niet vastgelegd. Dus of dat alles wel mogelijk is, valt nog af te wachten. Insha'allah, zoals ze hier steeds zeggen: als God het wil. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten